Koiran peruskoulutus on kaiken a ja o, mutta välilä on syytä keventää tunnelmaa. Kysyimme Kuonon Facebook-faneilta, mitä hauskoja, mutta tarpeettomia temppuja he ovat opettaneet koirilleen. Saimme aimo liudan mielenkiintoisia vastauksia.

Ensimmäinen asia, mikä Posselle opetettiin kontaktin ohessa. todella tarpeellinen, kun kasvatetaan ryhmähenkeä Marja Kemppainen (Kuva: Krista Karjalainen)
Ensimmäinen asia, mikä Posselle opetettiin kontaktin ohessa. todella tarpeellinen, kun kasvatetaan ryhmähenkeä
Marja Kemppainen (Kuva: Krista Karjalainen)

 

* ”Meidän Tarmo ”nauraa” aina pyydettäessä ja nähdessään meidät sekä ”sanoo” huomenta aamuisin.”
Tuulasofia Lampi

*  ”Olen opettanut koiraani myös naksuttimella, joten se alkaa herkästi tarjota eri temppuja namin saadakseen. Sen oma suosikki on taaksepäin ryömiminen, joka tosin ei esimerkiksi näyttelykehässä välttämättä ole emännän toivomuslistan kärjessä!”
Nelly Numminen

*  ”Osaako koirasi tarpeettoman, joskin hauskan tempun?” Tavallaan, koska koira pystyy pitämään kuonon päällä oikeastaan ihan mitä vaan  Vanhempi koirani piti kerran leopardigekkoa ja oli kyllä huvittava näky.”
Marjo-Riitta Laitinen

Ronnie osaa näyttää kieltä. Kuva: Anne Maarit Hirvonen
Ronnie osaa näyttää kieltä. Kuva: Anne Maarit Hirvonen

* ”Pinserin opetin joskus tunnistamaan sormet nimeltä. Koskettaa niitä suullaan.”
Tiina Puhakka

* ”Kumartaa (takamus pystyssä, etujalat maakuulla), osoittaa kuonolla peukkusormen päätä kun näyttää peukkua. Leikkii kuollutta. Nostelee pudonneita tavaroita, tyhjentää tiskikonetta, kun sanoo wou wou wou.. Vastaa samoin ulvomalla, hyppää käskystä kivien ja tasojen päälle.”
Krista Illikainen

* ””Anna isille pusu!”/”Herätä isi!” Hilpeän näköistä, varsinkin kun avokki katsoo jääkiekkoa tai nukkuu.”
Inka Tuomisto

* ”Kosti tosiaan pyyhkii suunsa pikku pyyhkeeseen pyydettäessä  Tunnistaa myös sormia, leikkii kuollutta, menee piiloon oven taakse, antaa ylävitosen, antaa pusun, antaa tietenkin tassun, leikkii kurrea..”
Maarit Harjanne

* ”Osaa antaa ylävitosen!”
Emmi Luukkanen

* ”Koira osaa pujotella jalkojen välistä kolmella tavalla, kaatua maahan kun aammutaan sormiaseella, pyöriä, istua pupuasennossa, tehdä yläfemmat molemmilla tassuilla kerralla… ehdoton lemppari on kyllä se, kun avopuoliso keksi vaihtaa käskyt kuolemiseen ja tuplayläfemmoihin. Nyt koira osaa kaatua kolleena maahan kun sanotaan ”Jokerit” ja vetää yläfemmat kun sanotaan ”TPS””
Jannika Salminen

*  Opetin Iitaa 'ryömimään' käskystä (laahaa takajalkojaan perässä). Kuva: Annabell Salo
* Opetin Iitaa ’ryömimään’ käskystä (laahaa takajalkojaan perässä). Kuva: Annabell Salo

 

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Vastaa