Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Viisi asiaa, mitä koirasi voi opettaa sinulle

 Voimme opettaa koirille monia asioita, mutta voisimme itse myös ottaa opiksi koirilta monta asiaa!

1. Elä hetkessä!

underwaterkansi
Koira elää aina hetkessä, mutta ihmisille se on hämmästyttävän usein helpommin sanottu kuin tehty! Koira ei vello menneissä eikä murehdi tulevaa. Esimerkiksi koiran kuuroutuminen on usein omistajalle suurempi huolenaihe kuin koiralle itselleen. Koira ei mieti, ”silloin kuin olin nuori ja kuuloni oli erinomainen…” Se elää hetkessä ja ei stressaa turhista.

2. Nuku hyvin!

popejon2
Koira kuuntelee itseään ja vaistomaisesti tietää mikä sille on hyväksi. Kun koiraa nukuttaa, se yksinkertaisesti menee makuulle ja alkaa nukkua. Jatkuva myöhään valvominen ja turha sählääminen hyvän yöunen kustannuksella ei ole hyväksi meille ihmisille.

3. Iloisuus, avoimuus ja hyväntuulisuus

schnoodle_wikimediacommons_Uujjookkmm

Koira on ihmisen paras ystävä ja lähes kaikki ilahtuvat ja hymyilevät nähdessään koiran. Miksi? Koska koira tervehtii aina ylenpalttisen iloisesti, avoimesti, häntä heiluen, jopa tuntemattomia ihmisiä.
Voit tuntea joskus olosi ”näkymättömäksi” muiden ihmisten edessä, mutta koira takuuvarmasti huomaa sinut aina!

4. Myötätunto ja hyväksyntä

IMG_8030
Koira antaa anteeksi omistajalleen satunnaisen huonotuulisuuden ja huonot päivät. Se kohtelee kaikkia yhdenvertaisina, vailla ennakkokäsitystä ja ennakkoluuloja. Ei ihme, että koiraa kutsutaan ihmisen parhaaksi ystäväksi!

5. Ilo irti elämästä!

IMG_2040
Tuulessa lentävä lehti, ruoka-aika, tyhjä wc-paperirulla, omistaja tulee kotiin käytyään vain ulkona viemässä roskat…jipii! Koira todella osaa ottaa ilon irti elämän pienistä hetkistä ja huveista, ja juuri siitähän elämässä on kyse!

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top