Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Vahvistetut CACIBit nyt nähtävissä FCI:n nettisivuilla

Kennelliitto uutisoi kuun alussa uudesta käytännöstä, jonka myötä FCI julkaisee kansainvälisissä näyttelyissä jaetut, vahvistetut CACIBit nettisivuillaan. Myös CACIB-sertifikaatin voi tarvittaessa tulostaa FCI:n nettisivuilta, eikä sitä enää postiteta kotiin.

Aiemmin CACIBien vahvistusta on saanut odotella jopa kuukausia, eikä uusi systeemi valitettavasti nopeuta prosessia. Suomen osalta tuoreimpana palvelusta löytyvät vahvistetut CACIBit Tervakosken näyttelystä elokuulta 2013. FCI:n sääntöjen mukaan sen maan kennelliitolla, jossa näyttely on järjestetty, on kolme kuukautta aikaa toimittaa näyttelytulokset FCI:n toimistoon.

FCI:n nettisivuilta löytyvät vahvistetut CACIBit vuoden 2009 alusta asti, ja lista päivitetään kerran viikossa.

Tullakseen kansainväliseksi muotovalioksi koiran tarvitsee saada neljä CACIBia, eli kansainvälistä sertifikaatia, kolmesta eri maasta ja kolmelta eri tuomarilta. Ensimmäisen ja viimeisen CACIBin saantipäivien välillä tulee olla vähintään yksi vuosi ja yksi päivä. Osalta roduista FCI vaatii käyttökoetuloksen, esimerkiksi palveluskoira- tai jälkikokeen, ennen kansainvälisen muotovalion arvon saamista. Tällöin valioitumiseen liittyvät säännöt ovat erilaiset.

CACIBeja jaetaan kansainvälisissä koiranäyttelyissä sukupuolensa parhaalle koiralle. CACIBin voi vastaanottaa 15 kuukautta täyttänyt koira, joka kisaa jossain muussa kuin junioriluokassa. Tuomari voi halutessaan jättää CACIBin myös jakamatta.

Mikäli koiran VARACA halutaan vahvistaa tai siirtää CACIBiksi, voi koiran omistaja täyttää FCI:n lomakkeen ja lähettää sen FCI:lle sähköpostitse. Tämä on ajankohtaista esimerkiksi silloin, kun näyttelyssä sukupuolensa voittanut koira on jo kansainvälinen muotovalio.

Tutustu FCI:n tulospalveluun täällä.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top