Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Tutkimuskin sen tietää – Koirat ja ihmiset ovat luotuja toisilleen

Tuntuuko välillä siltä, että elät täydellisessä symbioosissa koirasi kanssa? Tuntuuko siltä., että osaatte lukea toistenne ajatukset? Aivan kuin olisitte tehtyjä toisillenne?

Usko tai älä, tähänkin löytyy tieteellinen selitys, sillä Nebraskan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan koirien hormonit synkronoituvat omistajiensa ihmishormonien kanssa.
– Koska sekä ihmiset että koirat ovat todella sosiaalisia lajeja, hormoneiden synkronointi hyödyttää molempien kommunikointia ja yhteistyötä, tutkimuksen tekijä Alicia Phillips Buttner kertoi Discovery Newsille.

Tutkimuksessa testattiin 58 koiran ja omistajien sylkeä ennen ja jälkeen agilitykisojen. Ennen kisoja koirakoiden kortisolitasot (stressihormonitasot) olivat samanlaiset. Jo aiemmissa tutkimuksissa on selvinnyt, että koirien ja ihmisten oksitosiinitasoilla (”rakkaushormoni”) on yhteyksiä.

– Nyt tiedämme siis, että positiiviset kokemukset pienentävät sekä koiran että omistajan kortisolitasoja ja nostavat oksitosiinitasoja, olisi mielenkiintoista tutkia, voisiko tämä toimia pitkäkestoisena mallina sekä omistajille että koirille, tutkija Buttner päättää.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top