Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Tutkimus: Koira nuorentaa sinua jopa 10 vuotta!

Koira voi nuorentaa omistajaansa fyysisesti ja psyykkisesti jopa kymmenellä vuodella, kertoo uusi tutkimus.

Skotlantilaisen St Andrewsin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että koiran omistaminen hidastaa ihmisen ikääntymisprosessia ja auttaa erityisesti iäkkäämpiä koiranomistajia pysymään fyysisesti paremmassa kunnossa.

Tutkimuksen mukaan yli 65-vuotiaat koiranomistajat käyttäytyivät ja tunsivat itsensä 10 vuotta nuoremmiksi kuin samanikäiset ei-koiranomistajat.

Tutkijat seurasivat 547 ihmistä, joiden keski-ikä oli 79 vuotta ja joista 9 prosenttia oli koiranomistajia. Tutkimuksen mukaan koiranomistajien aktiivisuustaso oli samalla tasolla kuin 10 vuotta nuoremmilla henkilöillä ja he olivat 12 prosenttia aktiivisempia kuin ei-koiranomistajat.

Koiranomistajat saavat enemmän liikuntaa ulkoiluttaessaan ja leikkiessään koiriensa kanssa. Heillä raportoitiin myös vähemmän ahdistusta ja masennusta.

Koiran omistamisen myötä tulevat huomattavat terveyshyödyt tukevat jälleen kerran väittämää, että koira todella on ihmisen paras ystävä!

Lähde: Free Press Journal
Kuva: Wikimedia Commons/The Boy that time forgot

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top