Koiransa tuntevat tietävät, miten huomionhakuisia ja seurankipeitä sekä mustasukkaisia parhaat ystävämme voivat olla. Mutta voiko koirasi aidosti olla vihreä kateudesta tai loukkaantunut?

Uuden tutkimuksen mukaan koirat voivat tuntea mustasukkaisuutta. Tutkimukseen osallistuneista koirista kolme neljäsosaa reagoi vahvasti omistajan jättäessä nämä huomiotta ja antaessa huomiota toiselle koiralle. Tutkimuksessa testattiin myös, miten koirat reagoivat, kun omistajan huomio kiinnittyi tavaraan tai asiaan koiran sijaan. Jonkinasteista kateutta koirien käytöksessä havaittiin, mutta ei yhtä vahvaa kuin edellisessä testissä, jossa huomio kohdistui toiseen koiraan. Tutkimuksen mukaan tämä kertoo koirien kateuden olevan vahvasti sosiaalisiin suhteisiin kiinnittynyttä, ei niinkään asioihin tai tavaroihin.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Tuloksista huolimatta tutkimus ei aukottomasti todista, että koirat tuntisivat juuri ihmiselle ominaista kateuden tunnetta- Tuloksista voi päätellä, että oli se sitten surua, pelkoa tai kateellisuutta, koirasi reagoi vahvasti, kun ei saa ansaitsemaansa huomiota ja hellyyttä. Ja kuten ihmiset, koiratkin ovat yksilöitä, joista jotkut tuntevat vahvemmin kuin toiset.

Lähde: dogchannel.com

Kuvalähde: Wikimedia Commons

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.