Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Tiesitkö? Koirasi voi tuntea kateutta ja mustasukkaisuutta!

Koiransa tuntevat tietävät, miten huomionhakuisia ja seurankipeitä sekä mustasukkaisia parhaat ystävämme voivat olla. Mutta voiko koirasi aidosti olla vihreä kateudesta tai loukkaantunut?

Uuden tutkimuksen mukaan koirat voivat tuntea mustasukkaisuutta. Tutkimukseen osallistuneista koirista kolme neljäsosaa reagoi vahvasti omistajan jättäessä nämä huomiotta ja antaessa huomiota toiselle koiralle. Tutkimuksessa testattiin myös, miten koirat reagoivat, kun omistajan huomio kiinnittyi tavaraan tai asiaan koiran sijaan. Jonkinasteista kateutta koirien käytöksessä havaittiin, mutta ei yhtä vahvaa kuin edellisessä testissä, jossa huomio kohdistui toiseen koiraan. Tutkimuksen mukaan tämä kertoo koirien kateuden olevan vahvasti sosiaalisiin suhteisiin kiinnittynyttä, ei niinkään asioihin tai tavaroihin.

Tuloksista huolimatta tutkimus ei aukottomasti todista, että koirat tuntisivat juuri ihmiselle ominaista kateuden tunnetta- Tuloksista voi päätellä, että oli se sitten surua, pelkoa tai kateellisuutta, koirasi reagoi vahvasti, kun ei saa ansaitsemaansa huomiota ja hellyyttä. Ja kuten ihmiset, koiratkin ovat yksilöitä, joista jotkut tuntevat vahvemmin kuin toiset.

Lähde: dogchannel.com

Kuvalähde: Wikimedia Commons

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top