Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan 53% koirista ja 58% kissoista on ylipainoisia, kertoo Sciencedaily.com. Amerikkalaiskoirien ylipainoa on tutkinut Kansas cityn yliopiston eläinlääketieteen laitos.

Kuten ihmisillä, myös koirilla ylipaino vaikuttaa haitallisesti niiden terveyteen.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

”Ylipaino voi pahentaa nivelsairauksia, johtaa tyypin 2 diabetekseen, pahentaa sydävaivoja, aiheuttaa ihosairauksia kasvavien ihopoimujen myötä ja lyhentää elinikää”, sanoo eläinlääketieteen professori Susan Nelson.

Koira on sopivan painoinen, jos sen kylkiluiden päällä tuntuu ohut kerros rasvaa ja sillä on selvästi erottuva ”vyötärö”.

Kuivamuonapussien suosituksia sopivasta ruokamäärästä voi pitää suuntaa-antavina. Koiran aktiivisuus ja liikunnan määrä vaikuttaa myös ratkaisevasti sen ravinnontarpeeseen, Susan Nelson sanoo.

Jatkuva ylimääräisten herkkujan ja makupaljon antaminen lihottaa koiraa. Jos koiran anovaa katsetta on vaikea vastustaa, sille voi antaa vähemmän kaloripitoisia makupaloja, esimerkiksi porkkanaa. ”Ruoka on tarkoita samaa kuin rakkaus”, Susan Nelson muistuttaa.

Jos lemmikki on huomattavan ylipainoinen, on suositeltavaa keskustella asiasta eläinlääkärin kanssa ennen laihdutuskuurin aloittamista.

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.