Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Suurin osa lemmikeistä ylipainoisia, kertoo uusi amerikkalaistutkimus

Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan 53% koirista ja 58% kissoista on ylipainoisia, kertoo Sciencedaily.com. Amerikkalaiskoirien ylipainoa on tutkinut Kansas cityn yliopiston eläinlääketieteen laitos.

Kuten ihmisillä, myös koirilla ylipaino vaikuttaa haitallisesti niiden terveyteen.

”Ylipaino voi pahentaa nivelsairauksia, johtaa tyypin 2 diabetekseen, pahentaa sydävaivoja, aiheuttaa ihosairauksia kasvavien ihopoimujen myötä ja lyhentää elinikää”, sanoo eläinlääketieteen professori Susan Nelson.

Koira on sopivan painoinen, jos sen kylkiluiden päällä tuntuu ohut kerros rasvaa ja sillä on selvästi erottuva ”vyötärö”.

Kuivamuonapussien suosituksia sopivasta ruokamäärästä voi pitää suuntaa-antavina. Koiran aktiivisuus ja liikunnan määrä vaikuttaa myös ratkaisevasti sen ravinnontarpeeseen, Susan Nelson sanoo.

Jatkuva ylimääräisten herkkujan ja makupaljon antaminen lihottaa koiraa. Jos koiran anovaa katsetta on vaikea vastustaa, sille voi antaa vähemmän kaloripitoisia makupaloja, esimerkiksi porkkanaa. ”Ruoka on tarkoita samaa kuin rakkaus”, Susan Nelson muistuttaa.

Jos lemmikki on huomattavan ylipainoinen, on suositeltavaa keskustella asiasta eläinlääkärin kanssa ennen laihdutuskuurin aloittamista.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top