Kuono ryhtyi keräämään Facebookissa ajatusleikinomaista listaa siitä, mitä koira toivoisi raketinampujilta. Täydennämme listaa uudenvuodenaattoon saakka. Juttua toivotaan jaettavan eteenpäin, niin että mahdollisimman moni ei-koiranomistajakin kiinnittäisi asiaan huomiota.

"Kiltit raketinampujat. Vaikken mä eikä mun pikkusisko pelätä paukkuja niin voisitteko huomioida ne joita pelottaa ja paukutella vain sallittuna aikana (31.12 klo. 18.00- 1.1 klo. 02.00). Muistakaa että aika on nykyään lyhennetty. Voisitteko myös kerätä jättämänne roskat. Kiitos, ja hyvää uutta vuotta! T: Kirsikka ja Mango" Kuva: Jenni Korhonen
”Kiltit raketinampujat. Vaikken mä eikä mun pikkusisko pelätä paukkuja niin voisitteko huomioida ne joita pelottaa ja paukutella vain sallittuna aikana (31.12 klo. 18.00- 1.1 klo. 02.00). Muistakaa että aika on nykyään lyhennetty. Voisitteko myös kerätä jättämänne roskat. Kiitos, ja hyvää uutta vuotta!
T: Kirsikka ja Mango”
Kuva: Jenni Korhonen

 

"Tämä on mulle ensimmäänen uusivuosi. Ettehän säikyttele mua ampumalla raketteja liian lähellä kotiani ja ammuttehan vain silloin kun sen aika on, ettei musta tulis paukkuarkaa. T: Tino" Kuva: Veera Saralampi
”Tämä on mulle ensimmäänen uusivuosi. Ettehän säikyttele mua ampumalla raketteja liian lähellä kotiani ja ammuttehan vain silloin kun sen aika on, ettei musta tulis paukkuarkaa.
T: Tino”
Kuva: Veera Saralampi
"Moi, mä oon Milo ja pelkään raketteja kun viime vuonna yks raketti paukahti just mun yläpuolella eikä ollu ees aika jolloin niitä ois saanu ampuu. Se harmittaa mua hirveesti ja toivon, että tänä vuonna te ihmiset voisitte kunnioittaa meitä nelijalkaisiakin noudattamalla sääntöjä, ettei meidän tarviis koko päivää pelätä ja olla tarpeita tekemättä, kiitos." Kuva: Johanna Winter-Lempinen
”Moi, mä oon Milo ja pelkään raketteja kun viime vuonna yks raketti paukahti just mun yläpuolella eikä ollu ees aika jolloin niitä ois saanu ampuu. Se harmittaa mua hirveesti ja toivon, että tänä vuonna te ihmiset voisitte kunnioittaa meitä nelijalkaisiakin noudattamalla sääntöjä, ettei meidän tarviis koko päivää pelätä ja olla tarpeita tekemättä, kiitos.”
Kuva: Johanna Winter-Lempinen

 

Muita toiveita:

* Sellainen toive, ettei paukuteltaisi tuntitolkulla

* Toiveena, että raketteja saisi ampua vain keskiyöllä vuoden vaihtuessa

* Älkää ampuko ollenkaan.

* Toivotaan, ettei raketteja ammuttaisi aivan talon kulmalta ja että olisi kotona koirakaveri lievittämässä jännitystä.

* Ammu raketteja vain aattona oikeaan aikaan, ei muulloin.

* Vain yhtenä iltana, parin tunnin ja mahdollisimman kaukana asutuksesta.

* Ei ollenkaan raketteja tai sitten vain rajoitetun ajan illalla, ei pitkin päivää. Rasittavaa miettiä, koska uskaltaa lähteä ulos niin, ettei vain joku ammu kesken lenkin.

* Jättäkää ilotulitteet ostamatta! Ja jos on ihan pakko, niin ampukaa vasta aattona kuuden jälkeen.

* Älkää räiskikö joka nurkalla.

* Kerää jätteet pois, ruudinhajuisia jätteitä ei ole kiva nuuskutella aamulla

* Rakettien myynti voisi alkaa vastaa uudenvuoden aattona.

* Vanhempi koirani toivoisi oikein isoja ja räiskyviä raketteja! Nuoremman reaktiot näkee aattona.

* Järki käteen ja päähän.

* Korkeintaan tähtisädetikkuja

* Stop it.

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.