Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Raakaruokatutkimus Ruotsissa: Kolibakteeria kaikissa ruokanäytteissä, myös suomalaisvalmisteissa tuotteissa

Koirien raakaruokinta herättää voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Aiheesta on kuitenkin oikeaa tutkimustietoa liikkeellä vielä valitettavan vähän. Ruotsin Maa- ja metsätalousministeriö on julkaissut juuri tutkimuksen, jossa tutkittiin kaikkiaan 39 raakaruokavalmistetta. Tutkimuksen tulokset ovat varsin huolestuttavia, sillä jokaisesta näytteestä löytyi kolibakteeria ja yhdeksästä näytteestä antibiooteille vastustuskykyistä kolibakteeria.

Löydökset ovat tietysti huolestuttavia, sillä kolibakteeria löytyy yleisesti ulosteesta ja esimerkiski talousveden puhdistamisen tarkkailussa ja jätteidenkäsittelyssä juuri kolibakteeria käytetään usein saastuneisuuden mittarina.

Erityisesti antibiootille vastustuskykyiset kolibakteerit ovat vaarallisia paitsi eläimille, tietysti myös ihmisille. Raakaruoan säilyttämiseen kannattaa siis jatkossa kiinnittää entistä tarkemmin huomiota, sillä kolibakteeririski on tietysti olemassa myös ruokia käsittelevillä ihmisillä.

Tutkimuksen raakaruuat sisälsivät kaikki siipikarjaa ja ne oli hankittu eläinkaupoista Uppsalan lähistöltä. 39 näytteet olivat kaikkiaan kahdeksan raakaruokabrändin tuotteita. Tuotteista 10 oli varmistettu Suomessa, 11 Norjassa ja 18 Ruotsissa. Näytteistä 22 sisälsi vain siipikarjaa ja loput myös osia muista eläimistä.

Tutkimuksen kaikki tulokset englanniksi täällä

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top