Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Pihviateria ja ajelu poliisiautolla – omistaja haluaa tehdä koiransa viimeisistä päivistä mahtavia

Kun kanadalainen Riina Cooke sai viime vuoden marraskuussa tietää, että hänen rakas koiransa sairastaa luusyöpää, hän oli murtunut. Romeo-bokserin toisessa takajalassa on parantumaton kasvain, jonka ainut hoitomuoto olisi amputaatio. Koska Romeo kärsii spondyloosista, amputaatio ei tässä tapauksessa tule kysymykseen. Romeolle annettiin vain vähän elinaikaa.

Cooke ei kuitenkaan vaipunut epätoivoon, vaan päätti tehdä rakkaan lemmikkinsä viimeisistä päivistä ikimuistoisia, täynnä rakkautta ja seikkailua. Niinpä hän kokosi Romeolle niin kutsutun bucket listin, eli listan asioista, joita tehdä ennen kuolemaa.

Haastatteluissa Cooke on kertonut, että hän haluaa Romeon pitävän hauskaa viimeisinä elinpäivinään. Lisäksi listan tekeminen ja toteuttaminen auttavat häntä itseään käsittelemään surua, jonka parhaan ystävän sairaus ja lopulta menetys aiheuttavat.

Tähän mennessä listasta on vedetty yli muun muassa kohdat pihviateria, palo- ja poliisiautossa matkustaminen ja pillin kanssa kilpaa ulvominen, McDonald’sin juustohampurilainen, lahjoituksen antaminen paikalliselle eläinsuojalle, toisen syöpää sairastavan bokserin tapaaminen sekä vierailu isännän kanssa pubiin.

Viime viikon torstaina Romeo täytti kunnioitettavat yhdeksän vuotta ja sai nauttia kunnon hemmottelupäivästä ja muun muassa jalkahoidosta. Myöhemmin Romeo juhlisti syntymäpäiväänsä puistossa kakun ja koirakavereidensa kanssa.

Cooke työskentelee kehityshäiriöistä kärsivien ihmisten kanssa ja Romeo on usein ollut hänen mukanaan töissä. Cooken mukaan Romeo on tuonut paljon iloa sairaille ihmisille kiltteydellään ja hellyydellään sekä karismallaan. Romeo on edelleen täynnä elämäniloa, mutta sen käynti on selkeästi hidastunut.

Romeon tarina on levinnyt mediassa nopeasti ja Cooke toivookin tarinan auttavan samanlaisessa tilanteessa olevia: sekä sellaisia ihmisiä, joilla on parantumaton sairaus että sellaisia ihmisiä, jotka joutuvat kohtaamaan lemmikin menettämisen aiheuttaman surun.

Cooken motto on ”Don’t count the days, make the days count” eli vapaasti suomennettuna ”Älä laske päiviä, vaan tee päivistä merkittäviä”.

Romeon elämää ja listan etenemistä voi seurata sekä kuvin että sanoin Facebookissa tykkäämällä sivusta Romeo the Boxer.

Romeon emäntä on myös tehnyt koiransa kunniaksi videon:

Asiasta ovat aiemmin uutisoineet muun muassa CBCnews, Life With Dogs, Global News, Huffington Post sekä Leash & Paws.

Otsikkokuva: Riina Cooke/ Romeo’s Bucket List

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top