Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Pienten koirien Napoleon-kompleksi: näin vastustat!

Pienikokoisilla koirilla saattaa esiintyä ns. Napoleon-kompleksia: he tuntevat olonsa uhatuiksi kokonsa takia, muuttuvat aggressiivisiksi ja pyrkivät alistamaan isompia koiria. Näiden vinkkien avulla pääset eroon kotitaloutesi pikku-Napesta:

1. Pidä koira hihnassa koulutustilanteessa. Näin sinulla on enemmän valtaa ja kontrollia häneen, kun koulutustilanteessa on läsnä isompia koiria.

2. Pienillä koirilla on yksilöllinen etäisyys suurempiin koiriin, ja etäisyyden ylityttyä ongelmat alkavat. Tarkkaile, mikä tämä etäisyys on (mitataanko se metreissä vai esimerkiksi fyysissä maamerkeissä), ja tiedät paremmin, millaisia harjotteita voit hänen kanssaan soevltaa.

3. Palkitse koirasi, kun tämä osoittaa positiivista kehonkieltä ja käytöstä suurempien koirien lähdeisyydessä.

4. Etene vähän kerrallaan mutta etene silti. Koiran vieminen asteittain lähemmäksi isompia kavereita saattaa ajaa aluksi hänet pois tolaltaan, mutta toista harjoite niin kauan, että tulokset ovat parempia. Muista, että tavoite on opettaa koirasi olemaan pelkäämättä muita koiria.

5. Ole johdonmukainen. Älä luovuta, vaikka koulutuksessa kestäisi, muista palkitseminen ja jatka niin kauan, että ystävällinen käytös alkaa olla pikkukoirallesi luontevaa.

Lähde: doggossip.com
Kuva: Wikimedia Commons

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top