Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Onko koirasi lihava? Luultavasti olet myös itse ylipainoinen

Ylipaino on tunnetusti merkittävä ongelma Suomessakin. THL:n mukaan joka viides suomalainen aikuinen on lihava, vaikka kehitys on hidastunut ja jopa tasaantunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Suomessa aikuisväestön lihavuus on yleisempää kuin muissa Pohjoismaissa.

Ihmisten ylipaino näyttäisi vaikuttavan myös koirien hyvinvointiin. Melbournen yliopiston tutkimuksessa nimittäin selvisi, että ylipainoiset koiranomistajat tarjoilevat herkemmin koirilleen liikaa ruokaa ja liian vähän oikeaa liikuntaa. Vaikka tutkimuksen tulokset eivät olleet shokeeraavia, kannattaa asiaan silti kiinnittää huomiota.

Ylipainoiset koiranomistajat saattavat tutkimuksen mukaan hemmotella koiria normaalipainoisia enemmän ja aliarvioida koirien paino-ongelmia.

Aiheesta lisää mm. täällä

Artikkelikuva:
Tekijä: VinnieRattolle (Oma teos) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], lähde: Wikimedia Commons

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top