Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Oikealla ruokavaliolla lemmikkien paino putoaa

Kuitu- ja antioksidanttipitoinen ruoka pitää terveenä

Eläinlääkärien hoidettavaksi tuodaan vuosittain yhä enemmän ylipainoisia lemmikkejä, ja liikakiloihin liittyviä sairauksia esiintyy koirilla ja kissoilla yhä enemmän. Valitettavan usein lemmikkien omistajilta voi myös jäädä huomaamatta, että heidän lemmikkinsä itse asiassa ovat ylipainoisia.

Tutkijat ovat viime vuosina alkaneet kiinnittää yhä enemmän huomiota lemmikkien ylipainon syihin. Tutkimuksissa on todettu, että ylipainoisilla lemmikeillä rasvan varastointiin liittyvät geenit ovat erityisen aktiivisia. Tämän vuoksi oikeanlaisella ravinnolla on suuri merkitys painonhallinnassa. Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic -ruoan on kliinisesti todistettu auttavan koirien ja kissojen painonpudotusta ja estävän tehokkaasti painonnousua uudelleen. Tämä ruokavalio parantaa rasva- ja glukoosiaineenvaihduntaa, hillitsee tulehdusreaktiota elimistössä, lisää kylläisyyden tunnetta ja vähentää ruokahalua.

Jotta painonhallintaan voitaisiin vaikuttaa ravinnolla, tutkijat ovat käyttäneet oikenlaisen ruokavalion löytämiseksi apunaan niin sanottua nutrigenomiikkaa, jossa tutkitaan ravinnon ja geenien välistä vuorovaikutusta. Ja lisää tieteellisiä termejä: ravinnon vaikutukset geeniekspressioon, tiettyjen geenien ilmenemiseen yksittäisessä eliössä, ja siten myös painonhallintaan onkin todettu nyt myös Hill’s Pet Nutrition -yrityksen teettämissä tutkimuksissa.

Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa tutkimukseen osallistuneet koirat ja kissat söivät kahden kuukauden ajan ainoastaan Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic -ruokaa, joka sisältää lihatuotteiden lisäksi muun muassa pellavansiemeniä, porkkanaa, tomaattia ja kookosöljyä. Lemmikit saavat tästä ruoasta paljon kuitua ja antioksidantteja, jotka suojaavat elimistöä ja edistävät terveyttä. Ensi vaiheen tutkimuksen aikana koirien ja kissojen kehon rasvaprosentti pieneni 28 prosenttia ja lemmikit myös välttivät painonnousun uudelleen pudotuksen jälkeen. Erityisen tärkeää onkin saavutetun ihannepainon ylläpitäminen, koska aivan kuten ihmisilläkin myös lemmikeillä paino saattaa nousta salakavalasti takaisin, jos ruokavalioon ja elintapoihin ei kiinnitetä huomiota.

Hill’sin jatkotutkimukseen osallistuneille lemmikeille syötettiin painonpudotusruokaa neljä kuukautta tai siihen asti, että ne saavuttivat ihannepainonsa. Tämän jälkeen kaikki ryhmät söivät ruokaa vielä neljä kuukautta painon ylläpitämiseksi. Koirat pudottivat noin 12 prosenttia painostaan ja noin 29 prosenttia kehon rasvapitoisuudesta ja kissat keskimäärin 14,5 prosenttia painostaan ja noin 30 prosenttia kehon rasvapitoisuudesta kahdeksassa viikossa. Lemmikeillä havaittiin myös painonpudotuksen ja ylläpitovaiheen aikana merkittäviä, terveyttä edistäviä geenimuutoksia.

Artikkeli tehty yhteistyössä Hill’sin kanssa

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top