Koirat ovat söpöjä ja rakkaita perheenjäseniä – siis ihanteellisia kuvauskohteita. Koirien kuvaaminen voi välillä olla hieman haasteellista, sillä usein ne eivät välitä poseerata kuvissa. Muutamalla yksinkertaisella vinkillä saat kuvistasi helposti entistä parempia:

1. Mene lähelle koiraa! Koira on kotieläin, ei mikään erämaan villieläin. Mene siis mahdollisimman lähelle sitä. Koirakuvat, ja yleisesti ottaen kaikki kuvat, onnistuvat paremmin, kun uskallat mennä tarpeeksi lähelle kuvauskohdetta.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

2. Asetu matalalle, mene samalle tasolle koiran kanssa. Jo pelkästään tämä parantaa huomattavasti koirakuviesi laatua.

3. Ota monta kuvaa. Harvoin edes ammattivalokuvaajatkaan onnistuvat saamaan täydellisen kuvan yhdellä otolla. Digikameralla voit huoletta ottaa niin monta kuvaa kuin haluat ja deletoida epäonnistuneet otokset jälkeenpäin. Tosin usein parhaat kuvat syntyvät spontaanisti!

4. Kiinnitä huomiota taustaan. Mustaa koiraa ei kannata kuvata mustaa taustaa vastaan tai pimeällä. Sekava ja liian monia yksityiskohtia sisältävä tausta vie huomion pois pääasiasta, eli koirasta. Yritä ottaa kuva tiukasti rajaten siten, että koira täyttää koko kuvan.

5. Jotkut koirat pelkäävät kameraa ja useimmat koirat eivät pidä siitä, että niitä tuijotetaan suoraan. Yritä käyttäytyä normaalisti äläkä tee kuvaamisesta numeroa. Anna koiran haistella kameraa ja anna sille lelu tai makupala, niin pian se yhdistää kameran kaikkeen mukavaan.

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.