1. Koiran hampaidenhoidolla on suuri merkitys sen kokonaisterveydelle. Hyvä suuhygienia parantaa merkittävästi koiran  yleistä terveydentilaa, aivan kuten meillä ihmisilläkin, joten säännöllinen hammashoito on tärkeää. Hoitamattoman suun bakteerit menevät verenkiertoon, ja leviävät sitä kautta kaikkialle elimistöön ja elimiin.

2. Yleisin hammashoitotoimenpide koirilla on hammaskiven poisto. Hammaskiveä kertyy kaikille koirille, toisille helpommin kuin toisille. Asiaan vaikuttaa koiran syömä ravinto, hammashoito ja jopa rotu. Pikkukoirille ja lyttykuonoisille koirille hammaskiveä tulee yleensä helpommin ja enemmän suun rakenteesta johtuen.

3. Yleinen toimenpide eläinlääkärin vastaanotolla on myös hampaiden poisto. Koiralta voidaan poistaa jopa useampi hammas kerralla ilman, että se haittaa koiran elämää mitenkään.

4. Hammashoitoa varten koira nukutetaan aina. Näin ne eivät tunne kipua tai pelkoa. Nykyään anestesia on erittäin turvallista jopa vanhemmille koirille. Hampaiden huono kunto on koiralle huomattavasti suurempi riski kuin nukutus.

5. Hammastarkastus ja hammaskiven poisto eläinlääkärissä olisi suositeltavaa tehdä kaikille koirille ainakin kerran vuodessa.

6. Usein hammasongelmat eivät näy päällepäin. Koira ei välttämättä osoita kivun oireita ja voi jatkaa syömistä normaalisti. Jos koira nukkuu paljon ja vaikuttaa vain ”tulleen vanhaksi”, voi syynä olla krooninen hammaskipu. Tästä syystä säännöllinen hampaiden tarkastus on erittäin tärkeää.

7. Puruluiden  ja –tikkujen pureskelu ehkäisee hammaskiveä jonkin verran. Koiran kuivamuonapapanat kannattaa syöttää mieluiten kuivina. Koiran hampaita voi harjata kerran viikossa ja koira on hyvä totuttaa siihen pennusta alkaen. Ihmisten hammastahnaa ei saa käyttää koirille sen sisältämän fluorin takia.

 

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.