Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Miten raakaruokinta vaikuttaa koiran terveyteen?

Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa valmistunut tutkimus pohjautui Oy MUSH Ltd:n verkkosivujen kautta kerättyyn sensuroimattomaan, vapaamuotoiseen palautteeseen. Data koostui omistajien kirjoittamista raporteista, joissa he kuvasivat havaitsemiaan muutoksia oman koiransa terveydessä sekä lemmikin reaktioita uuteen ruokavalioon, MUSHin lehdistötiedotteessa kerrotaan.

Kyselyyn vastasi yhteensä 632 koiranomistajaa. Monen koiranomistajan kohdalla ruokavalion vaihtamisen perusteena oli koiran iho- ja ruoansulatusongelmat, mutta apua haettiin myös silmä-, virtsatie- ja muihin vaivoihin. Tutkimuksen mukaan 74% iho-ongelmista raportoineiden ongelmat paranivat, lähes 90% ruuansulatusongelmista ja melkein 80% silmäongelmista parantuivat raakaruokintaan siirtymisen jälkeen.

Kyselyyn vastanneista vain kaksi eivät olleet tyytyväisiä muutoksiin ja 82% aikoi jatkaa raakaruokintaan. Nykyisin vastaajista 66% ruokkii koiraansa raakaruualla.

Kyselytutkimus oli muodoltaan vapaa ja perustui koiranomistajien omiin havaintoihin, minkä vuoksi on mahdollista, että tarkan sisältövaatimuksen puute on inspiroinut omistajia kirjoittamaan kokemuksistaan tavallista myönteisempään sävyyn, lehdistötiedotteessa kuitenkin todetaan.

Tutkimusta sponsoroivat Svenska Kulturfonden ja Oy MUSH Ltd. Rahoittajilla ei ollut vaikutusta dataan tai sen analysointiin. 

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top