Yksi koiramaailman toistetuimmista myyteistä on se, että koirat eivät näe värejä. Tutkimukset ovat kuitenkin paljastaneet, että koirat näkevät maailman väreissä, mutta hiukan eri tavalla kuin ihmiset.

Ihmisillä on yleensä silmissään kolmenlaisia tappisoluja, jotka reagoivat valon eri aallonpituuksille ja näin auttavat erottamaan eri värisävyjä. Koirilla näitä tappisoluja on vain kahdenlaisia, samaan tapaan kuin joillakin värisokeilla ihmisillä, jotka eivät erota kaikkia värejä.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Koirat pystyvät näkemään keltaisen ja sinisen sävyjä, mutta eivät punaista. Ne näkevät myös harmaan eri sävyjä ja todennäköisesti joitakin vihertävän sävyjä. Tutkimusten mukaan koirat erottavat myös värien tummuuserot ja harmaan eri sävyt tehokkaasti, mistä on hyötyä erityisesti hämärässä.

SciShown englanninkielinen video havainnollistaa ytimekkäästi, miten koirien värinäkö toimii:

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.