Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Miksi koirat katsovat televisiota?

Koirat television äärellä on tuttu tilanne varmasti melkein jokaiselle karvakasan omistajalle. Mutta miksi koirat itse asiassa tuijottavat ruutua ja jopa reagoivat tiettyihin ohjelmiin, tiettyihin kuviin ja tiettyihin ääniin.

On tutkitusti selvää, että koirat reagoivat kuviin muista koirista, aivan kuten ihmisen ja muiden eläinten kuviin. Koirien näkökyky on kuitenkin erilaista kuin ihmisten, koirien silmät esimerkiksi rekisteröivät kuvat nopeammin kuin ihmissilmä.

Koirat näkevät pääasiassa kaksi pääväriä, keltaisen ja sinisen, kun taas ihmissilmä erottelee värejä täyden skaalan.

Miksi koirat sitten reagoivat televisioon eri tavalla? Tämä selittyy yksinkertaisella tavalla: reagoiminen liittyy koiran persoonallisuuteen tai rotuun. Eli jos koira haukkuu innostuneesta tai ei jaksa välittää ohjelmasta, selittyy koiran persoonallisuudessa.

Koiran rotuominaisuudet saattavat vaikuttaa myös televisionkatseluun. Esimerkiksi vihikoirat, joiden vahvin rotuominaisuus on vainuaminen, eivät reagoi kuvallisiin viesteihin kovinkaan herkästi. Paimenkoirat taas ovat visuaalisuuden mestareita ja televisioherkkiä.

Vaikka ihmiset usein jättävät radion tai television päälle koirien viihdykkeeksi, eivät eläinystävät jaksa useinkaan viihtyä ruudun ääressä kovinkaan kauaa.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top