Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Miksi koira pyörii kuin hyrrä ennen kakkaamista – Ikiaikainen mysteeri ratkesi!

Maailmassa tutkitaan kaikenlaista. Siis ihan kaikenlaista. Siksi emme ole lainkaan yllättyneet uusimmasta tutkimuksesta, jossa selviteltiin, miksi koira pyörii ennen kakkaamista. Monet koirathan hakevat paikkaansa ennen tarpeille asettumista ja nyt tutkijat uskovat löytäneen vastauksen.

Tieteellisessä Frontiers in Zoology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että kakkivia koiria tutkittiin 70 kappaletta 37 eri rodusta kahden vuoden aikana. Tutkimuksen lähdemateriaalina käytettiin 1 893 kakkaa ja 5 582 pissaa.

Tutkimuksessa selvisi, että koira kakkii mieluiten kroppa pohjois-eteläsuunnassa. Se, miksi, jäi vielä jatkotutkimusten vartaan:

”On vielä arvoitus, miksi koirat ylipäänsä asettuvat tiettyyn asentoon: onko se tietoista toimintaa vai perustuuko toiminta vain tunteeseen, eli tarpeiden teko tietyssä suunnassa tuntuu mukavammalta. Se mikä raa’assa tutkimusaineistossa kuitenkin selvisi, että sen lisäksi, että koira tekee tarpeensa mieluiten pohjois-eteläsuunnassa, välttelee se samaan aikaan itä-länsi suunnassa kakkimista.”

Ottakaapa ensi kerralla siis kompassa mukaan kakkalenkille!

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top