Maailmassa tutkitaan kaikenlaista. Siis ihan kaikenlaista. Siksi emme ole lainkaan yllättyneet uusimmasta tutkimuksesta, jossa selviteltiin, miksi koira pyörii ennen kakkaamista. Monet koirathan hakevat paikkaansa ennen tarpeille asettumista ja nyt tutkijat uskovat löytäneen vastauksen.

Tieteellisessä Frontiers in Zoology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että kakkivia koiria tutkittiin 70 kappaletta 37 eri rodusta kahden vuoden aikana. Tutkimuksen lähdemateriaalina käytettiin 1 893 kakkaa ja 5 582 pissaa.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Tutkimuksessa selvisi, että koira kakkii mieluiten kroppa pohjois-eteläsuunnassa. Se, miksi, jäi vielä jatkotutkimusten vartaan:

”On vielä arvoitus, miksi koirat ylipäänsä asettuvat tiettyyn asentoon: onko se tietoista toimintaa vai perustuuko toiminta vain tunteeseen, eli tarpeiden teko tietyssä suunnassa tuntuu mukavammalta. Se mikä raa’assa tutkimusaineistossa kuitenkin selvisi, että sen lisäksi, että koira tekee tarpeensa mieluiten pohjois-eteläsuunnassa, välttelee se samaan aikaan itä-länsi suunnassa kakkimista.”

Ottakaapa ensi kerralla siis kompassa mukaan kakkalenkille!

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.