Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Maailman älykkäin koira osaa yli 1 000 sanaa ja erottelee lauseita

Bordercollieta pidetään yleisesti maailman älykkäimpänä koirarotuna. Kenties maailman älykkäin ja kirjaviisain koira on nyt tutkitusti Chaser-niminen bordercollie, joka osaa huimat 1 022 substantiivia.

Woffordin yliopistossa Pohjois-Carolinassa tehdyn tutkimuksen mukaan Chaser osaa reagoida sanoihin samalla tavalla kuin ihmislapsi. Tutkijoiden mukaan koira osaa muun muassa näyttää, miten ymmärtää verbit ja substantiivit.

Bordercollie Chaseria on nyt tutkittu seitsemän vuoden ajan. Tutkijoiden kodissa asuva koira on ollut perhekoirana, mutta sattuneesta syystä myös tutkimuskohteena.

Ensimmäisen kolmen vuoden aikana koira oppi 1 000 substantiivia: 800 lelueläintä, 116 palloa ja yli 100 muovilelua. Yksikään leluista ei ollut samanlainen ja jokainen pystyttiin identifioimaan.

Substantiivien lisäksi Chaserille on opetettu muun muassa sanajärjestystä. Koira osaa esimerkiksi erotella englanninkielen lauseet ”To ball take Frisbee” ja ”To Frisbee take ball”

Älykkäästä Chaserista lisää Daily Mailin artikkelissa:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2527933/Top-dog-Scientists-teach-border-collie-understand-sentences-1-000-words.html

(Kuvan bordercollie ei liity tapaukseen. Tai liittyy, mutta ei ole jutussa kerrottu Chaser. Älykäs on toki kuvankin koira.)

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top