Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Lukijat kertovat – 9 ärsyttävintä koira-aiheista Facebook-päivitystä

Mitä! Voiko koiraihmistä ärsyttää koiraihmisten Facebook-päivitykset? Yleensähän tilanne on juuri toisin päin: ei-koiraihmisiä ärsyttää koiraihmisten jatkuva koirien päivittäminen, aivan samalla tavalla kuin esimerkiksi ei-lapsellisia usein ärsyttää vaikkapa lapsen kehityksen seuraaminen sosiaalisessa mediassa.

Me kysyimme lukijoilta, mitkä koirapäivitykset ärsyttävät eniten. Tässä yhdeksän ärsyttävintä päivitystä:

1. Besserwisser

Kaikkitietävä besserwisser pesiytyy yleensä Facebookin ryhmiin. Besserwisserillä ei ole keskustelutaitoja muuta kuin oman asiansa puolesta. Besserwisserin mielestä kaikki muut ovat väärässä ja hän oikeassa.

2. Tyhjänpäivittäjät


Tyhjänpäivittäjät raportoivat jokaisen koiraansa liittyvän pienenkin asian. Tyhjänpäivittäjän tunnistat vaikkapa näistä päivityksistä:

”Meidän koira teki lenkillä viisi pissaa ulos, kakkasikin yhdesti” (kiitos Heidi Karoliina)
”Meidän koira söi just iltapalan ja meni päikkäreille” (kiitos Heidi Karoliina)

3. Lenkkikehujat

Lenkkien kilometrimäärillä kehuskelijat ärsyttävät myös koiraihmistä. Lenkkikehuskelija saattaa myös laittaa kilometreihin vähän ”Lapin lisää”
”Sellaiset päivitykset ärsyttävät, joissa kehuskellaan lenkkien kilometrimäärillä, joista tietää, ettei niitä ole tehty. Ei se ole niin kauheata, jos ei joka päivä tee 20 kilometrin lenkkiä.” (kiitos Marja Niemi)

4. Valokuvaliioittelija


”Valokuvapostaukset, joissa on monta kuvaa lähes samasta asennosta otettuna, hieman ehkä joku jalka taikka pää liikahtanut.” (Kiitos Marika Kunnari)

”Koira makaa, koira takaa, koira nukkuu, koira juoksee, koira ihmettelee, koira leikkii….
Jatkuva turhanpäiväinen kuvasaaste! Jokaisen koira tekee näitä, mutta jos joka päivä näitä, huh!” (kiitos Tarja Villenheimo)

” Omistajat, jotka laittavat paaaljon kuvia mm. Turre eestä, turre takaa, istuu, makaa, oho tärähtänyt kuva, mutta tuitui ton ilme.  Rajansa kaikella, vaikka koiria rakastankin.” (kiitos Vilma Saarinen)

5. Ilotteita paennut koira

Tämä jakaa varmasti mielipiteitä, mutta muutaman ärsytyskynnyksen ylittää myös ilotulitteita karanneet koirat.

” Miksi se koira on pakko ottaa sinne jytinän keskelle? Ja usein omistajan matalampi tai korkeampi humalatila ei paranna sitä päähänpistoa yhtään enempää…”

6. Julmuudella mässäily

”Kaikki koirajutut on hyviä, paitsi julmuudella mässäilevät jutut. Ymmärrän, että tiedostaminen on tärkeää, mutta pitääkö niitä julmia kuvia jakaa? En oikein jaksa uskoa, että ne muuttavat paljoakaan ainakaan minun tekemisiäni…… Tulee vain paha olo niistä. Joku muu tapa vois olla parempi yrittää vaikuttaa siellä, missä muutoksia saadaan oikeasti aikaiseksi.” (kiitos Marika Sheikki Kuitunen)

7. Koira hassuissa vaatteissa -päivitykset

”Sellaisten kuvien julkaiseminen, joissa koiruli on pyntätty ”hassuihin”, ”hauskoihin” tai ”söpöihin” vaatteisiin/tamineisiin EI ole söpöä/kivaa, en usko että ainakaan kyseisen luontokappaleen mielestä. Lisäksi kaikki tulevat koira/heiaheia-päivitykset: pelkkä ajatus ärsyttää jo valmiiksi  Yleensä eivät kyllä koirajutut/kuvat minua koiraihmistä onnistu ärsyttämään.. rajansa tietenkin päivitysten määrällä mutta se lienee jokaisen oma asia millä aikajanansa täyttää. FB:ssä on helppo säädellä, kenen päivityksiä omalla seinällään näkee.” (kiitos Päivi Nikander)

”Koirat eivät ole ihmisvauvoja” (kiitos Kaija Thomassen)

8. Ainainen ruikutus

Aina ei koiran kanssa onnistuta eikä menestys ole jokapäiväistä. Aika moni on kyllästynyt jatkuvaan ruikutukseen:
”Sellaiset ainaiset voivottelut, että kun ei taaskaan onnistu niin mikään, kuinka pöljä koira on, kuinka menee hermo kun koira ei osaa mitään. Siinä miettii, että miksi on edes koiran laittanut, jos ei viitsi neuvoista huolimatta yrittää korjata tilannetta. Oikeasti piti miettiä, harva päivityksen aihe ärsyttää tai sitten mulla on vaan ittelle 99% kaverilistalla olevista koiraihmisistä mieluisia päivityksiä tekeviä” (kiitos Marika Kunnari)

Ja sokerina pohjalla:

BONUS:

9. Kuonon diipadaapajutut

” Ei minua koirastatukset ärsytä. Sen sijaan on ruvennut ärsyttämään nämä Kuon.fi:n diipadaapajutut. Missä on se asia jota luvattiin ja luvataan? Ymmärrän kyllä että tämänKIN tiedon ollessa hyppysissä voidaan kai seKIN kääntää kaupalliseen tarkoitukseen, mutta oikeesti… Sitä asiaa kiitos. Tai sitten mä en vaan kuulu tämän sivun kohderyhmään, jos näkemykseni siitä mikä on ”asiaa” poikkeaa niin kovin vahvasti siitä mitä Kuono.fi näkee ja kokee olevan ”asiaa”. Ja se tilannehan on iisisti ratkaistu”

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top