Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kysy eläinlääkäriltä: Unissaan pissaileva pentu

Minulla on noin yhdeksänviikkoinen narttupentu, joka silloin tällöin virtsaa alleen unissaan. Pentu on ennen luovutusta käynyt eläinlääkärin tarkistuksessa ja saanut terveen koiran paperit. Pitäisi tästä vaivasta huolestua vai onko tämä vain niin sanotusti ohimenevä pentu juttu? Koira on muuten hyvin terve ja vilkas, pääsiallisesti sisäsiisti vaikka vahinkoja väkisinkin joskus sattuu.

Kiitos vastauksesta!

Tuuli

Eläinlääkäri vastaa:
Moi Tuuli,

pentukoiralla virtsan pidätyskyky ei vielä ole aivan aikuisen koiran luokkaa, ja vahinkoja saattaakin sattua. Tyypillisiä ovat esim. ilopissat, kun pentu innostuessaan lirauttaa, sekä pissaaminen esimerkiksi ovella, jos ei ulos pääsekään riittävän nopeasti. Unissa tapahtuva virtsankarkailu ei ole aivan niin tyypillistä, mutta kannattaa kuitenkin seurata vähän aikaa miten tilanne kehittyy. Jos pissailua jatkuu vielä 4-5 kk iässä, on pentu syytä tutkituttaa eläinlääkärillä. Syynä voi olla rakenteellinen ongelma, esimerkiksi väärään paikkaan laskevat virtsanjohtimet (ns. ektooppiset ureterit). Tämä vaiva voidaan todeta doppler-ultraäänitutkimuksella tai tietokonetomografialla.

t. Johanna

[gravityform id=”2″ name=”Kysy Johannalta”]

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top