Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kysy eläinlääkäriltä: Syyliä kuonossa ja huulissa

”Kahdeksanvuotiaalla sekarotuisella koirallani on pieniä syyliä kuonossa ja huulissa. Tai ainakin oletan, että ne ovat syyliä. Ne ovat noin 1-3 millimetrin pituisia. Onko näistä haittaa koiralle ja voivatko ne tarttua toisiin koiriin? Kannattaako niitä siis leikkauttaa pois?”

Nina

Kuonon eläinlääkäri Johanna Vaurio vastaa:

Syylät ovat nuorilla koirilla melko yleisiä, papilloomaviruksen aiheuttamia ihomuutoksia. Koiran syylät ovat ulkonäöltään kukkakaalimaisia, ei sileitä. Aikuisella koiralla esiintyvät ihomuutokset eivät välttämättä ole syyliä. Kyseessä voi olla myös vanhuuden luomet, jotka ovat vaarattomia, ”läppämäisiä”, pinnaltaan sileitä ihomuutoksia. Näitä esiintyy usein juuri pään alueella, selässä ja joskus jaloissakin.
Mikäli asia askarruttaa mieltäsi, tai muutokset kasvavat tai lisääntyvät, voisi olla hyvä ajatus poistattaa muutama tai vaikka kaikki, ja lähettää patologin tutkittavaksi.

Askarruttaako mieltäsi jokin kysymys? Kysy Kuonon eläinlääkäri Johannalta:

[gravityform id=”2″ name=”Kysy Johannalta”]

 

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top