Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Kysy eläinlääkäriltä: Koiran hammashoito

Moi Johanna!
Pesen koirani hampaat joka päivä ja rapsutan myös näkyvät hammaskivet pois. Luotan siihen, että jos hampaissa olisi kipua, niin sekin paljastuisi harjatessa. Kuinka usein mielestäsi minun pitäisi viedä koira hampaiden puhdistukseen eläinlääkäriin, ellei mitään oireita ole? Koiran hampaat ovat olleet aina hyvät, eikä hammaskiveä ole koskaan esiintynyt paljon, ovat eläinlääkärit sanoneet. Minua huolestuttaa se, että koira nukutettaisiin automaattisesti joka vuosi hampaiden takia. Koirani on hyvin stressiherkkä
Iris

Johanna vastaa:
Hei Iris,

loistohomma, että pidät noin hyvän huolen koirasi hampaista. On kuitenkin tärkeää, että hampaat ja suu tutkitaan ajoittain nukutuksessa ja mielellään hampaat myös röntgenkuvataan samalla. Hammaskiven kertyminen on todella yksilöllistä. Toisille koirille sitä tulee jo muutamassa kuukaudessa, ja toisill ei lainkaan. Huolellisesti suoritetun hammastarkastuksen ja kuvauksen jälkeen eläinlääkärisi osaa kertoa sinulle mikä on juuri sinun koirallesi paras hammashuoltojen väli. En usko, että kukaan eläinlääkäri turhaan haluaa nukutella koiraa. Hereillä olevan koiran suusta on kuitenkin täysin mahdotonta tarkasti arvioida suun kuntoa, ja onkin koiralllesi paljon pienempi stressi puhdistaa suu säänöllisesti kuin hoitaa pitkälle edenneen hampaiden tukikudoksen tulehduksen seurauksia. http://www.anident.fi/tekstit/Lemmikin%20suuhygienia%20-%20sivunum.%20-Kotisivuille%2028.4.07.pdf tuolla on luettavissa loistava artikkeli koiran suuhygienioasta.

[gravityform id=”2″ name=”Kysy Johannalta”]

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top