Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kuonon suuri eläinlääkärivertailu: jättiketjussa kalleinta, halvinta on Kouvolassa

Eläinlääkäreiden hinnoista on viime aikoina keskusteltu paljon. Yle nosti uutisessaan esille Lounais-Suomen eläinlääkäreiden hintavertailun. Myös taloudellinen tilanne ajaa lemmikkien omistajia ahdinkoon. Savon Sanomien uutisen mukaan nuoria ja terveitäkin lemmikkejä lopetetaan rahapulan vuoksi. Kolmas viime aikojen uutisoinneista on lemmikkieläinpäivystyksien yksityistämisestä noussut keskustelu. Asia on vasta suunnitteluasteella, mutta jo nyt kunnat voivat ostaa palvelua yksityisiltä.

Kuono vertasi yhdeksän kaupungin hinnat

Kuono.fi teki oman vertailun ja valitsi Suomen 10 suurimman kaupungin joukosta yhdeksän, joiden eläinlääkäripalvelut laitettiin hintajärjestykseen. Hinnat on etsitty asemien tai ketjujen omilta kotisivuilta, kaikkia hintoja eivät kaikki toimijat sivuillaan ilmoittaneet. Tutkimuksessa hiljattain yhdistyneet Animagi ja Univet ovat vielä erillisinä toimijoina.

Eläinlääkäriasemat valittiin sattumanvaraisesti, kuitenkin siten, että jokaisesta kaupungista pyrittiin löytämään yksi tai useampi ketjuuntunut toimija (Univet, Animagi tai Tuhatjalka). Isoimmista kaupungeista löytyvät nämä kaikki.

Tutkimukseen valittiin seuraavat eläinlääkäritoimenpiteet: terveystarkastus, nelosrokotus, hammaskiven poisto, sterilointi, kastrointi ja mikrosirun asennus. Näistä toimenpiteistä terveystarkastuksen ja mikrosirun hintoja ilmoitettiin kaikista vähiten netissä, joten nämä hinnat eivät ole vertailukelpoisia.

Helsingissä Animagi kallein, Tuhatjalka halvin

Helsingin hintojen kärkipaikkaa pitää Animagi (nyk. Evidensia) Malmi, joka oli Helsingin kallein nelosrokotteesa, steriloinnissa ja kastroinnissa. Esimerkiksi muihin vertailun Helsingin Animageihin toimenpiteiden hintaerot olivat jopa kymmeniä euroja.

Helsingissä vertailun halvin toimija oli Tuhatjalan Eiran toimipiste, jossa halvimmat hinnat olivat nelosrokotteessa, steriloinnissa ja kastraatiossa.

Tuhatjalka ketjuista yhtenäisin, Univet ylivoimaisesti kallein

Suomessa on nykyisin kaksi merkittävää eläinlääkäriketjua. Isoin on Univetin ja Animagin yhdistymisestä syntynyt Evidensia, jolla on yli 50 toimipistettä ympäri Suomen. Toinen merkittävä ketju on Tuhatjalka, joka toimii seitsemällä paikkakunnalla.

Ketjuista yhtenäisin hinnoittelu on Tuhatjalalla: kaikkien ketjun toimipisteiden hinnoittelu on sama. Eli Helsingin hinta on sama kuin vaikkapa Kuopiossa.

Animagi asettuu hinnoillaan keskikaartiin, tosin Helsingissä Malmin Animagin hinnat ovat selvästi jopa muita Animageja korkeammat.

Sen sijaan ylivoimaisesti vertailun kallein toimija on Univet. Esimerkiksi Vantaalla Univet Tammiston eläinsairaan palvelut ovat reilusti esimerkiksi Vantaan Animagin hintoja kalliimmat. Myös Espoossa ja Jyväskylässä Univet on kallein nelosrokotteessa, hammaskiven poistossa, steriloinnissa ja kastroinnissa. Aika näyttääkin, miten ketjujen yhdistyminen vaikuttaa hintoihin, päätyykö Evidensia hinnoittelemaan itsensä Animagin vai Univetin mukaan

Suomen kalleimmat ja halvimmat

Vertailussa oli mukana kaikkiaan 34 eläinlääkäriasemaa ympäri Suomen. Mikäli pennun haluaa rokottaa kalliilla, se kannattaa tehdä Turun tai Mankkaan Univetissä, jossa rokote maksaa 76 euroa. Halvimmalla pääsee Jyväskylässä, jossa sama rokote maksaa 50 euroa.

Suomen kallein hammaskivi poistetaan Espoon Univetissä hintaan alkaen 316 euroa, kun taas Turun Jaravetissä hinta alkaa 98 eurosta.

Kokonaisuudessaan halvin eläinlääkäriasema löytyy Kouvolasta. Anjalan eläinlääkäriasemalla esimerkiksi koiran kastrointi ja sterilointi on Suomen halvinta.

Katso kaikki hinnat taulukosta:

ell_vertailu

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top