Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Kuolema koiranäyttelyssä – maailman suurimman näyttelyn myrkytystapaus kuohuttaa

Koiranäyttelymaailman huiput kokoontuivat viime viikon lopulla Iso-Britannian Birminghamiin kilpailemaan maailman suurimmassa koiranäyttelyssä Cruftsissa. Näyttelyn tapahtumat ovat saaneet koiramaailman kuohumaan, sillä menestynyt irlanninsetteri Jagger menehtyi pian kehänsä jälkeen. Ruumiinavauksessa koiran mahalaukusta löydettiin myrkytettyjä lihanpaloja.

Belgialaisten Willem ja Aleksandra Lauwersin näyttelymatka sai dramaattisen päätöksen, kun pariskunnan palkittu irlanninsetteri menehtyi vain noin vuorokausi suorituksensa jälkeen. Kolmevuotias Jagger, viralliselta nimeltään Thendara Satisfaction, kilpaili näyttelyssä torstaina, jolloin se palkittiin rotunsa toiseksi parhaana uroksena. Kun Jagger omistajineen oli palannut kotiinsa Belgiaan perjantai-iltana, koiran kunto romahti.

– Laitoin koirille ruokaa ja kutsuin Jaggerin luokse, mutta se vain kaatui ja alkoi täristä. Se näytti aivan sairaskohtaukselta. Kutsuimme eläinlääkärin välittömästi. Jagger alkoi ripuloida ja pissasi alleen, näytti aivan kuin se olisi saanut sydänkohtauksen. Minuuttia myöhemmin koira meni koomaan ja menehtyi. Eläinlääkärin mukaan oireet viittasivat myrkytykseen, Aleksandra Lauwers kertaa karmean illan tapahtumia The Telegraph -lehden haastattelussa.

Omistajat ovat varmoja siitä, että heidän lupaava nuori uroksensa surmattiin koiranäyttelyssä tarkoituksella. Vaikka Belgian poliisi on ottanut asian tutkittavakseen, Lauwersit eivät usko syyllisen jäävän kiinni. Todennäköisimpänä myrkyttäjänä he pitävät kateellista kanssakilpailijaa.

– Menestys ei tuo ystäviä, Willem Lauwers kommentoi The Telegraphille.

Tumma varjo maailman suurimman koiranäyttelyn yllä synkkeni entisestään, kun eräs tuomari kertoi julkisuudessa kuulleensa kahden muunkin koiran myrkytysepäilyistä. Molemmat epäillysti myrkytetyt koirat kuuluivat rotunsa menestyneimpiin yksilöihin. Koiranäyttelyn järjestäjät ovat painottaneet, ettei koiraa tule missään olosuhteissa jättää näyttelyssä ilman vartiointia.

Crufts on monille vuoden tärkein näyttely, jonne kokoontuvat kauneimmat ja menestyneimmät koirat ympäri maailmaa. Viime vuonna Cruftsissa kilpaili yli 21 000 koiraa 43 maasta.

Lähde: The Telegraph
Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top