Samaisessa BBC:n ohjelmassa, jossa vertailtiin kissojen ja koirien hämäränäköä, tutkittiin myös oksitosiini-hormonin vaikutusta. Oksitosiinia erittyy muun muassa vauvojensa kanssa interaktiossa olevilla äideillä tai halatessa, ja sitä kutsutaankin usein ”rakkaushormoniksi”.

BBC:n ohjelman testi oli yksinkertainen: oksitosiinin taso mitattiin lemmikkikoirien ja -kissojen sylkinäytteestä, sitten lemmikit päästettiin telmimään huoltajiensa kanssa, ja kymmenen minuutin jälkeen otettiin uudet syljet. Sekä kissojen että koirien oksitosiinitaso nousi, mutta koirilla miltei 60 prosenttia kissojen runsasta 10 prosenttia vastaan. Tämän testin perusteella voidaankin sanoa, että koirat rakastavat viisi kertaa niin paljon kuin kissat.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Lähde: bbc.co.uk, metro.co.uk

Kuva: Wikimedia Commons

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.