Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koiran pussailu saattaa sittenkin olla terveydelle hyödyllistä

Koirabakteerit saattavat olla hyväksi terveydelle 

Koirien terveysvaikutuksista on viime vuosina kirjoitettu todella paljon. Koirien vaikutukset esimerkiksi stressinlievittäjinä ja verenpaineen alentajina ovat jo todistetut ja nyt voi olla niin, että koirat saattavat parantaa immuunijärjestelmäämmekin.

Arizonan yliopistossa tutkitaan parhaillaan, voiko eräs koirista löytyvä bakteeri vahvistaa tiettyjen hyödyllisten mikro-organisien kasvua ihmisissä. Jos näin on, sillä saattaa olla positiivisia vaikutuksia esimerkiksi allergisiin reaktoihin, aivasteluun ja kutiin.

Tutkimuksessa selvitetään iho- ja verinäytteiden avulla ihmisten ja koirien bakteerikantoja. Aiemmissa tutkimuksissa on saatu jo positiivisa merkkejä bakteerien toiminnasta ja immuunijärjestelmän vahvistumisesta.

– Uskomme, että koirilla saattaa olla positivinen vaikutus terveyttä edistävien bakteerien olemukseen. Tällä bakteerilla on erityinen vaikutus ihmisten fyysiseen ja henkiseen terveyteen erityisesti vanhemmalla iällä, tohtori Charles Raison Arizonan yliopistosta sanoo.

Jutusta kertoi ensimmäisenä Huffington Post

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top