Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Koira lapsiperheeseen – 8 nopeaa vinkkiä alkuun

Koiran tulo lapsiperheeseen voi olla aluksi sokki sekä lapsille että koirille. Tai toisinpäin: lapsen tulo perheeseen voi stressata koiraa. Kokosimme BarkPostin jutun perusteella 10 nopeaa vinkkiä yhteisten pelisääntöjen laadintaan.

1. Opetelkaa puhumaan koiraa
Käykää läpi mitä koiran kanssa saa tehdä ja mitä ei, mitä koiralle saa syöttää ja miksi Legot kannattaa pitää koiran ulottumatomissa. Opetelkaa myös perusjutut: kuinka usein koira syö ja käy ulkona ja miten koira opetetaan vaikkapa istumaan.

2. Sopikaa mitä saa ja mitä ei saa tehdä
Koiraperheessä tarvitaan selvät säännöt: koirille puhutaan nätisti, ei härkitä nukkuvia tai syöviä koiria eikä koiran pesäpaikkoihin ryömitä leikkimään.

3. Tulkitkaa koiran signaaleja
Opetelkaa koiran kieli: mitä ulvominen, hännän heiluttaminen ja haukkuminen voivat esimerkiksi tarkoittaa. Tämä auttaa lasta ymmärtämään miten koira ajattelee ja viestii.

4. Opetelkaa leikkimään
Leikkikää yhdessä koiran kanssa ja käykää läpi turvalliset leikit ja asiat, joita ei saa tehdä.

5. Valvo koiran ja lapsen leikkihetkiä
Älä jätä lasta ja koiraa yksin, vaikka koira olisi kuinka ”turvallinen” leikkikumppani. On vanhemman velvollisuus vahtia lasta, se on sekä koiran että lapsen etu.

6. Säännöt kuntoon!
Käy lapsen kanssa läpi myös koiralle sallitut paikat. Jos koira ei saa normaalisti olla sängyssä, pitää tämä kertoa myös lapselle.

7. Perhe tarvitsee aikataulun
Lapsiperheen arki on koiran kanssa kiireistä, joten laadi aikataulu ja mahduta kunnon ulkoilut sopiviin väleihin. Lapsen ja koiran kanssa on kiva ulkoilla!

8. Anna koiran tutustua rauhassa uuteen kotiin
Kun pentu tulee lapsiperheeseen, anna koiran aluksi tutustua itse ympäristöön ja vasta sitten kunnolla muuhun laumaan.

Inspiraatio artikkeliin:
http://life.barkpost.com/10-essential-tips-for-introducing-little-humans-to-dogs/

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top