Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Koira heikoilla jäillä – ei viisasta!

Joka talvi koiria putoaa jäihin, ja pienimmätkin vedet, puroista ja lammista alkaen, saattavat käydä lemmikillesi kohtalokkaaksi. Jäät ovat kevättalvella heikkoja, joten varmista, että koirasi ei joudu veden varaan. Näistä varotoimista voit aloittaa:

* Jos mahdollista, mittaa jään paksuus. Tämä onnistuu jääpiikin tai vaikkapa sauvakävelysauvan avulla. Jos jää antaa helposti periksi, on se todennäköisesti liian heikkoa kantamaan koirasikin.

* Muista, että mitään nyrkkisääntöä riittävän kantaviin jäihin ei ole. Vedenalaiset virtaukset saattavat ohentaa jäätä tietyissä paikoissa. Jos mahdollista, mittaakin jään paksutta toistuvasti ja useista eri kohdista jäätä.

* Etsi katseellasi murtumia ja värinvaihdoksia. Yleensä kirkas, siniseen tai vihreään vivahtava jää on riittävän paksua, ja tumma tai valkoinen jää vastaavasti heikkoa.

* Jos pahin tapahtuu ja koirasi putoaa jäiden läpi, soita hätänumeroon (he auttavat ja neuvovat tällaisissakin tapauksissa). Sitten pyri pelastamaan lemmikkisi jonkin astinlaudan, esimerkiksi puulevyn tai tikkaan avulla. Ole erittäin varovainen, ettet putoa itsekin!

* Paras ehkäisevä toiminta on olla päästämättä koiraasi jäälle lainkaan. Jäiden lähellä kannattaa pitää koira hihnassa, olla itse astumatta jäälle ja varmistaa, että koirasi tottelee kutsujasi.

Lähde: barkpost.com
Kuva: Wikimedia Commons

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.