Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koira esiintyi uutislähetyksessä asiantuntijana – Katso, miten lähetys sujui!

Viime perjantain BBC:n uutislähetyksessä nähtiin hiukan karvaisempi asiantuntijavieras. Labradorinnoutaja Bounce osallistui suoraan lähetykseen, jossa keskusteltiin uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan koirat erottavat iloiset ja vihaiset ilmeet ihmisen kasvoilta.

Koira istui uutisstudiossa samaan tapaan kuin niin monet muut asiantuntijat ja haastateltavat ennen sitä. Koiran ottaminen suoraan lähetykseen voi olla riski, mutta Bounce vaikutti lähetyksen aikana rauhalliselta, jopa hiukan kyllästyneeltä. Se ei jaksanut seurata uutisankkurin ja omistajansa eläinpsykologi Roger Mugfordin keskustelua tarkasti, vaan tuijotteli mieluummin taustalla touhuavaa toimituksen väkeä ja lopulta päätti köllähtää lepäämään.

Itävaltalaisen tutkimuksen mukaan koirat ovat kehittyneet tunnistamaan ihmisten kasvojen ilmeitä ja erottavat, milloin ihminen on iloinen tai vihainen. Tutkimuksessa selvisi, että koirat erottavat ilmeet, vaikka ne näkisivät vain osan kasvoista ja vaikka ihminen olisi niille entuudestaan tuntematon.

BBC:n haastattelussa Mugford kertoo, kuinka koirat käyttävät tehokkaasti eri aisteja tulkitessaan ihmisten mielialaa. Koirat esimerkiksi haistavat ihmisen eri mielentiloja ja kuuntelevat tarkasti, millä äänensävyllä niille puhutaan. Mugford myös sanoo, että koirat selvästi pitävät enemmän iloisesta ja hymyilevästä ilmeestä kuin vihaisesta.

Hänen mielestä koirat lukevat ihmistä jopa niin hyvin, että hän ehdottaa luottamaan koiran tarkkoihin vaistoihin seurustelukumppania valitessa.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top