Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Kohti koiramaista kotia – Asuntomessuille rakennetaan talo koirien ehdoilla

Kesällä 2014 vietetään Jyväskylän Äijälänrannan alueella asuntomessuja. Eräs messualueelle rakenteilla oleva talo saattaa kiinnostaa erityisesti koiraihmisiä, sillä talon teemana ovat perheen nelijalkaiset jäsenet.

”Tänä päivänä Suomessa on koiria enemmän kuin koskaan – 650 000, ja koira löytyy joka viidennestä kotitaloudesta. Koska koirat ovat kiinteä osa meidän arkeamme ja koska koiran kanssa elää myös yli miljoona muuta suomalaista, päätimme tuoda talossamme esille koiraystävällisiä – ja toisaalta myös koiranomistajaystävällisiä – ratkaisuja,” blogissa kerrotaan.

Kohteen nimi on HauHaus, ja sitä tulevat asuttamaan rescue-espajanvesikoirat Turca ja Carlos sekä ihmisasukkaat Liisa Kuparinen ja Miia Laitinen. Projektin alkaessa mukana oli myös sittemmin sateenkarrisillalle siirtynyt sekarotuinen Joona. HauHaus-blogi näki päivänvalon kesäkuussa 2013, mutta taloprojekti alkoi jo kauan ennen sitä.

Mitä HauHaus sitten oikeastaan on? Blogissa sen kerrotaan olevan muun muassa ihmisen paras ystävä etusijalla toteutettava talo, koiraharrastusta esittelevä koti, koirankestävää sisustusta esittelevä koti, enemmän koiramaisen hauska kuin varakkaan hieno, koirien ehdoilla suunniteltu pihapiiri, tavoitteellisesti ekologinen talo sekä haukahdus maailman miljoonien hylättyjen ja kaltoin kohdeltujen koirien puolesta.

Kun Äijälänrannan tienoilla asustelleet Kuparinen ja Laitinen huomasivat lehdessä uutisen mahdollisista asuntomessuista, eivät alueeseen mieltyneet ja pitkään omakotitalosta haaveilleet naiset voineet olla hakematta tonttia.

Talosta tulee reilun sadan neliömetrin asumus, johon mahtuu muun muassa kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kodinhoitohuone sekä sauna. Koiraystävällinen koti tulee sisältämään paljon uutta teknologiaa kaksi- ja nelijalkaisten asukkaidensa viihtyvyydeksi. Kantavana teemana ovat koiraystävälliset ja koiranomistajaystävälliset asumis- ja sisustusratkaisut kohtuuhintaisessa pientalossa.

Tässä kiinnostavaa luettavaa erityisesti niille koiranomistajille, jotka suunnittelevat oman talon rakentamista!

Seuraa projektin etenemistä lukemalla blogia täältä.

hauhaus2

Kuvat: HauHaus

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top