Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Kennelliiton uudet rokotusmääräykset voimaan vuoden alussa

Kennelliiton rokotusmääräykset on muutettu vastaamaan syyskuussa 2014 voimaan tullutta Maa- ja metsätalousministeriön uutta asetusta raivotaudin vastustamisesta. Muutoksia tulee sekä penikka- että raivotaudin osalta rokotteiden varoaikoihin, jotka pitenevät nykyisestä kahdesta viikosta kolmeen viikkoon.

Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia vastaan vähintään kaksi kertaa osallistuakseen koiranäyttelyyn, -kokeeseen, -kilpailuun tai muuhun järjestettyyn koirien joukkotilaisuuteen. Tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vuorokautta aiemman 14 vuorokauden sijaan. Myös ensimmäisestä raivotautirokotteesta tulee uusien sääntöjen mukaan olla kulunut tapahtumahetkellä vähintään 21 vuorokautta.

Myös vanhentuneiden penikka- ja raivotautirokotteiden varoaika pitelee. Jos rokotus on vanhentunut, tulee se uusia kaikissa tapauksissa vähintään 21 vuorokautta ennen koiratapahtumaan osallistumista. Uudet rokotusmääräykset tulevat voimaan 1. tammikuuta 2015.

Lähde: Kennelliitto

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top