Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kennelliiton argumentit eivät vakuuta Koiramme-lehden kohussa

Kuono.fi uutisoi eilen ensimmäisenä mediana Koiramme-lehden päätoimittajan, kansanedustajaehdokas Tapio Eerolan vaalihaastattelusta päätoimittamassaan lehdessä. Asiasta oli jo ennen Kuonon artikkelia keskusteltu keskustelufoorumeilla ja moni koiranomistaja oli pahoittanut artikkelista mielensä. Jokainen rekisteröidyn koiran omistaja on lähtökohtaisesti Kennelliiton jäsen ja on jäsenmaksullaan rahoittamassa myös Koiramme-lehden ilmestymistä.

MTV tarttui Kuonon uutiseen ja sai kiinni Koiramme-lehden vastaavan päätoimittajan, Kennelliiton hallituksen puheenjohtajan Helena Sunin.
– Hän puhuu haastattelussa pelkästään koira-asioista, ei keskustapuolueesta, Suni korosti MTV:n haastattelussa.
Argumentti on kelvoton. On päivänselvää, että Koiramme-lehden haastattelussa ehdokkaalle on eduksi puhua koirista keskustapuolueen sijaan.

Kennelliiton puolustautuskanta ei valitettavasti ole yllätys. Nykyaikaiseen viestintään ja erityisesti kriisiviestintään kuuluu mokan myöntäminen silloin kun se on tehty. Vaikka Eerolan vaalihaastattelu ei mitään lakia rikokaan, mennään kuitenkin hyvän maun tuolle puolelle kertaheitolla.

Asia on tuskin vielä loppuunkäsitelty. Koiramme-lehden välissä ilmestyi Etelä-Hämeen vaalipiirin alueella myös Tapio Eerolan vaalimainos. Edelleenkin on aiheellista kysyä, miten mainos ja juttu lehdessä suhteutuvat toisiinsa. Ja erityisesti: kuka Eerolan kampanjaa rahoittaa? Jos rahoittajien listalta löytyy Kennelliitto, voidaan tietysti kärjistetysti kysyä, onko liitto tukemassa myös muita koirien asioita ajavia kansanedustajaehdokkaita Arkadianmäelle taloudellisesti.

Koiramme-lehti on myös sitoutunut Julkisen sanan neuvoston linjauksiin ja ohjeisiin. Lienee selvää jo kohun tässä vaiheessa, että joku Eerolan haastattelusta närkästynyt kantelee asiasta JSN:ään.

Skeptisimmät ehtivät tietysti jo Twitterissä epäillä, vaikuttaako kohu mitenkään Eerolan asemaan edes mahdollisen JSN:n langettavan päätöksen jälkeen. Itse toki tiedän vastauksen. Ei vaikuta.

Ville Kormilainen
Kirjoittaja on Kuono.fi:n perustaja ja päätoimittaja

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top