Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kansalaisaloite rotanmyrkyn luvanvaraistamiseksi otti lentävän lähdön

Rotanmyrkkysyöttejä napsineet koirat ovat otsikoissa valitettavan usein. Rotanmyrkkyä myydään päivittäistavarakaupoissa ja nyt kansalaisaloitteen tekijät haluavat saada rotanmyrkyn myynnin luvanvaraiseksi. Aloitteen laatijan, haminalaisen Anni Kaaron kasvatti, karkeakarvainen mäyräkoira kuoli tammikuun alussa rotanmyrkkysyötin aiheuttamiin sisäelinvaurioihin.

–  Luemme päivittäin karmaisevia uutisia rotanmyrkkysyöttejä lenkkipolkujen varsilta syöneistä koirista. Koirien myrkyttäminen erilaisin myrkytyskeinoin tuntuu olevan lähes muodikasta nykyään. Rotanmyrkky on ehdottomasti yleisin, ja on koiralle itselleen erittäin tuskainen tapa kuolla. Koska lähes aina näitä syöttejä syöneet koirat kuolevat. Onkin suorastaan merkillistä, miten tällaisia myrkkyjä saa myydä päivittäistavarakaupoissa, ja usein vielä hyllypaikka on hyvin keskeisellä paikalla, aloitteen saatetekstissä kirjoitetaan.

– On merkillistä, että tupakkaa myydään piilosta, mutta vaarallista rotanmyrkkyä saa melkein mistä tahansa, Anni Kaaro lisää.

Aloite tuli julki Kansalaisaloite.fi-palveluun tänään maanantaina 18. tammikuuta ja aamupäivän aikana aloitteen on allekirjoittanut jo toistasataa ihmistä. Aloitteen perustaja haluaa muistuttaa, että kyseessä on oikea lakialoite, ei adressi. Tämän takia tunnistautumiseen vaaditaan pankkitunnukset, jotta Oikeusministeriö voi aikanaan tarkistaa aloitteen allekirjoittaneen äänioikeuden.

Aloitteen voi allekirjoittaa täällä

Artikkelikuva: By Vlieg (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

EDIT 18.1. kello 12.40: Editoitu artikkelin otsikkoa kiellosta luvanvaraistamiseksi.

 

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top