Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Huippukuvaajan uudessa kuvasarjassa poseeraavat veikeät karvattomat koirat

Koirauutisia seuratessa tiettyjen ihmisten nimet tuntuvat nousevan esiin uudelleen ja uudelleen. Yksi tällaisista henkilöistä on ranskalaissyntyinen valokuvaaja Sophie Gamand. Gamand on kuvannut muun muassa nettihiteiksi nousseita märkiä koiria, koiria ennen ja jälkeen trimmauksen sekä pitbulleja kukkaseppeleet päässään.

Maailman parhaimmistoon kuuluvan koiravalokuvaajan uusimassa kuvasarjassa poseeraavat karvattomat koirat. Kuvasarjan nimi on Prophecy, joka tarkoittaa suomeksi profetiaa tai ennustusta.

– Karvattomien koirien fyysiset ominaisuudet ja niihin liittyvä salaperäisyys inspiroivat minua luomaan kuvasarjan kasvoista, jotka voisivat kuulua vanhoille viisaille miehille, filosofeille tai shamaaneille, Gamand kertoo nettisivuillaan.

Kuvasarjan koirat edustavat pääosin kahta rotua: kiinanharjakoiria ja meksikonkarvattomia. Lisäksi mukana on karvattomia sekarotuisia. Sekä kiinanharjakoirien että meksinkarvattomienkoirien alkuperään liittyy tietynlaista arvoituksellisuutta. Meksikonkarvattomien uskotaan kehittyneen karvattomiksi luonnostaan, mutta yleisen käsityksen mukaan kiinanharjakoirat jalostettiin näyttämään siltä, miltä ne tänä päivänä näyttävät. Tämä näkyy myös rotujen erilaisissa luonteissa: kiinanharjakoirien temperamentissa näkyy niiden pitkäaikainen side ihmisiin, kun taas meksinkarvattomat ovat alkukantaisempia ja itsenäisempiä.

Kuvissa esiintyvät koirat Gamand löysi kasvattajien sekä karvattomiin koiriin erikoistuneiden rescueyhdistysten kautta. Mikä näistä persoonallisen ilmeikkäistä kavereista on sinun suosikkisi? Lisää upeita koirakuvia Sophie Gamandin Facebook-sivulla sekä Instagramissa.

prophecy

prophecy2

prophecy3

prophecy4

prophecy5

prophecy6

prophecy7

prophecy8

prophecy9

Kuvat: Sophie Gamand

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.