Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Houkutusten Highway haastaa herkkusuut

Maailman Voittaja -näyttelyssä kisattiin lauantaina ja sunnuntaina leikkimielisessä Houkutusten Highway -kilpailussa. Tapahtumakehä täyttyi vauhdin hurmasta, kun näyttelyssä esiintyneet koirakoulut kokoontuivat mittelemään Highwayn herruudesta.

Houkutusten Highway on leikkimielinen kilpailu, jossa näyttelyssä esiintyneet koirakoulut kisaavat häiriönalaisessa luoksetulossa.

Kilpailun idea on yksinkertainen: tapahtumakehän lattialle on levitetty kaksi pitkää mattoa, joiden reunoille on asetettu muun muassa leluja, puruluita ja ruokakuppeja. Koiran tehtävänä on juosta maton päästä päähän mahdollisimman nopeasti huomioimatta sitä ympäröiviä houkutuksia. Koiran ohjaaja juoksee maton toiseen päähän ensin, ja kutsuu sitten koiransa luokse. Houkutusten Highway on joukkuelaji, jossa kisataan viestinä viiden hengen joukkueissa.

hippukoda
Ahneen Kodan (edessä) suoriutuminen yllätti omistaja Nea Lahtisen.

– Kun etsimme esiintyjiä rallytoko-näytökseen, meiltä kysyttiin, haluaisimmeko ottaa osaa Houkutusten Highwayhin. Kisaa varten ei mitenkään etukäteen harjoiteltu,vaan tulimme kokeilemaan miten menee, helsinkiläinen Nea Lahtinen kertoo.

Lahtisen kaksi mittelspitziä, yhdeksänvuotias Hippu ja viisivuotias Koda osallistuivat mittelöön Hakunilan Seudun Koiraharrastajien riveissä. Kodan ja Hipun muita harrastuksia ovat rallytoko, jonka näytöksessä ne viikonloppuna esiintyivät, sekä toko ja agility.

Hakunilan Seudun Koiraharrastajien lisäksi Maailman Voittajan Highway-mestaruudesta kisasivat kaksi joukkuetta Koirakoulu Kompassista, kaksi joukkuetta Nobody’s Dog Sportsista sekä joukkueet Taitoa tassuihin -koirakoulusta ja Suomen frisbeekoirista.

Kisaan osallistuvien koirien rodut vaihtelivat kooikerhondjesta cavalieriin, belgianpaimenkoirasta labradoriin ja villakoiraan. Lahtisen mukaan lajissa pärjätäkseen koiran on oltava luonnollisesti nopea ja sellainen, joka ei piittaa ympärillä olevista häiriötekijöistä.

Koda ja Hippu suorittivat osuutensa hienosti. Vauhdikas kisa oli ohi silmänräpäyksessä, ja suurin osa koirista ohitti ympäröivät houkutukset edes vilkaisematta niitä.

– Hippu suoriutui hyvin, mikä ei ollut yllätys, koska se osallistui kilpailuun jo eilen. Koda sen sijaan yllätti minut, koska se on niin ahne, että olisin uskonut sen pysähtyvän, Lahtinen summaa.

Maailman Voittaja -näyttelyn Houkutusten Highwayn mestaruuden vei tällä kertaa Koirakoulu Kompanssin ykkösjoukkue.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top