Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Espanjalaiskaupunki parantaa lemmikkien asemaa: eläimiä kohdeltava kuin naapureita

Pohjois-Espanjassa sijaitseva 300 asukkaan Trigueros del Vallen kaupunki on ensimmäisenä espanjalaiskaupunkina myöntänyt kaupungin koirille ja kissoille erityisoikeuksia ”ei-ihmisnaapureina”.

Valladolidin maakunnassa sijaitsevassa kaupungissa on hyväksytty lakialoite, jonka tavoitteena on kunnioittaa koirien kissojen elämää, jonka ne ovat jakaneet ihmisten kanssa jo tuhansien vuosien ajan ja toimineet ihmisille suurena apuna.

Espanjassa hylätään vuosittain jopa sata tuhatta koiraa, ja lemmikkien kaltoinkohtelu ja hylkääminen ovat syvällä maan kulttuurissa ja perinteissä. Pahimmillaan tilanne on maaseudun pienissä kaupungeissa, joita valistus ei tavoita ja jossa vanhat tavat ovat tiukassa.

Trigueros del Vallessa hyväksytyllä aloitteella pyritään suojelemaan eläimiä pahoinpitelyiltä ja muilta julmuuksilta. Lisäksi aloitteen avulla pyritään lisäämään tietoisuutta eläinten merkityksestä maaseudulla sijaitsevalle kaupungille. Sen lisäksi, että asetuksella on suuri symbolinen merkitys, sen noudattamista valvotaan, ja eläimiään kaltoin kohtelevia ihmisiä nuhdellaan. Kaupungintalo on myös lupautunut ottamaan vastuuta hylätyistä kissoista ja koirista.

Pikkuruisessa espanjalaiskaupungissa monet omistavat kissoja ja koiria, ja lemmikit ovat paikallisille erittäin rakkaita. Eläimet usein myös työskentelevät omistajiensa apuna. Vaikka kaupunkilaisten suhtautuminen eläimiin pääosin on hyvä, myös kaltoinkohtelua kuitenkin tapahtuu toisinaan. Aloitteen myötä paikallisten toivotaan kunnioittavan eläimiä kuten naapureitaan – vaikkeivät he välttämättä kissoja tai koiria rakastaisikaan.

Aiheesta kertoi aiemmin The Telegraph.

Lue lisää Espanjan koirien karusta tilanteesta täältä.
Ava-galgo pelastettiin espanjalaiselta tappotarhalta ja se viettää nykyään onnellista koiran elämää Helsingin Hakaniemiessä. Lue lisää täältä.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top