Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Erikoinen vaalikampanja: kansanedustajaehdokas, Koiramme-lehden päätoimittaja aukeaman haastattelussa omassa lehdessään

Sunnuntaina pidettävät eduskuntavaalit houkuttelevat listoilleen myös paljon media-alan ammattilaisia. Vaikka oman median käyttäminen vaaliaseena olisikin houkuttelevaa ja kustannustehokasta, käytännössä kaikki mediat pidättäytyvät ehdokkaiden nostamisesta vaalikaranteeniin vedoten. Vaalikaranteenilla tarkoitetaan vaalien ennakkoäänestystä tai varsinaista vaalipäivää edeltävää ajanjaksoa, jonka aikana organisaatio pidättäytyy antamasta ehdokkaina oleville henkilöille julkisuutta. Suomessa vaalikaranteeni on käytössä esimerkiksi Yleisradiossa sekä yliopistoissa. Käytännössä kaikki mediat myös noudattavat vaalikaranteenia työntekijöidensä kohdalla.

Kennelliiton pää-äänenkannattajan, Koiramme-lehden päätoimittaja Tapio Eerola on myös eduskuntavaaliehdokkaana Keskustan Etelä-Hämeen piirissä. Moni Koiramme-lehden lukija hieraisi silmiään viime viikolla ilmestyneen Koiramme-lehden nähtyään. Lehdessä kolme eduskuntaan pyrkivää ihmistä oli haastattelussa ja yhtenä heistä lehden päätoimittaja Tapio Eerola.

Eerolasta on julkaistu lähes aukeaman kokoinen artikkeli lehdessä. Sinänsä asiallinen artikkeli saa kuitenkin ikävän sivumaun, sillä lehden päätoimittajan haastattelu vain muutamaa viikkoa ennen vaaleja omassa lehdessä on vähintäänkin erikoista.

Kärjistetysti voidaan tietysti kysyä, rahoittaako jokainen Kennelliiton jäsen tahtomattaan Eerolan vaalikampanjaa.

EDIT 16.4.2015 kello 6.48. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, ettei  ”Hyvää journalistista tapaa tulkitseva Julkisen sanan neuvosto ei voi ottaa edes kantelusta kantaa Koiramme-lehden artikkeliin, sillä Koiramme-lehti ei ole JSN:n jäsen.” Koiramme-lehti on sitoutunut JSN:n ohjeisiin, joten kantelu asiasta on mahdollinen.

EDIT 16.4.2015 kello 9.36. Kuonon saamien tietojen mukaan Eerolan vaalimainos oli kohdennettuna mainoksena Etelä-Hämeen vaalipiirin alueella. Koiramme-lehden mediamyynnistä vastaa Eerolan vaimo, Kaija Eerola.

 

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top