Suomessa on tapana viettää joulua oman perheen tai sukulaisten kesken, kuluttaa paljon rahaa ja ostaa krääsää. Suomalaiseen jouluperinteeseen eivät ulkopuoliset kuulu.

Tänä vuonna Helsingissä sijaitseva Alppilan kirkko järjestää toisenlaisen, yhteisöllisen joulun. Aattoaamuna Alppilan kirkko muuttuu yhteisöjouluksi: päivän mittaan koristellaan tila, laitetaan yhdessä nyyttäriperiaatteella tuotua ruokaa, lauletaan ja kuunnellaan joululauluja ja jaetaan joulumuistoja. Lisäksi ohjelmaan kuuluu jouluhartaus sekä muuta ohjelmaa. Tapahtuma jatkuu jouluaattoaamusta aina joulupäivän iltaan asti, ja paikalle saapuneilla on mahdollisuus yöpyä kirkon jumppasalissa.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

alpiJouluaattona kello 16 kirkon pihapiiri hiljenee haukahdusten saattelemana eläinystävälliseen jouluhartauteen. Hartauden pitää pastori Anita Ahtiainen, jonka inspiraation lähteenä toimii pitkäkarvainen mäyräkoira Alpi. Alpi ei ole ensimmäistä kertaa mukana emäntänsä työssä, sillä koiralla on oma palsta myös Lasten Pyhäkoulu -lehdessä.

– Hartauden tarkoituksena on laittaa meidät ihmiset tutkiskelemaan sitä, miten kohtelemme eläimiä. Rukoilemme sen puolesta, että osaisimme pitää eläimistä ja luomakunnasta paremmin huolta, Ahtiainen kertoo.

Hartauden sisältö ei ole vielä täysin varmistunut, mutta suunnitelmia on. Seitsemänvuotiaan Alpin takakäpälöiden kynsiä laskiessaan pastori sai ajatuksen Alpin kahdeksasta käskystä synnintunnustuksen pohjaksi.

– Joulun sanoma on vapauttava sanoma. Kristus syntyi eläinten keskelle, ja kaikkein hämmästynein joulun ihmeestä oli vanha härkä, joka aamulla löysi ruoka-astiastaan heinien sijasta pienen vauvan. Sen sijaan että se olisi syönyt vauvan, härkä lämmitti lasta henkäyksellään.

Eläinystävällisen jouluhartauden ajatuksena on, että eläimet voivat auttaa meitä ihmisiä tekemään joulun omaan sydämeemme. Hartauteen voi ottaa mukaan oman lemmikin tai kuvan tai muun muiston rakkaasta eläimestä tai paikasta maailmassa. Omistajien tulee kuitenkin huolehtia oman lemmikkinsä turvallisesta reviiristä.

– Joudun varmaankin ottamaan mukaan avustajan, joka vie Alpin pois mikrofonin läheltä, jos se alkaa haukkua, Ahtiainen nauraa.

Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.

Kuva: Anita Ahtiainen

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.