Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Arttu Wiskarin koira sai järkyttävän reaktion punkkilääkkeestä – Katso kuva

Kesän alkaessa keskustelu punkkilääkkeistä käy kuumimmillaan. Lääkkeitä on moneen lähtöön, eikä valitettavasti aina sivuvaikutuksiltakaan voi välttyä.

Suosikkilaulaja Arttu Wiskari jakoi Facebookissaan myöhään eilen illalla kuvallisen päivityksen, jossa hän kertoi koiransa Bonzon saamasta punkkilääkereaktiosta:

10156063_10152249738193208_6488137284545577385_n
”Mieti kahdesti ennen kun annat koirallesi nestemäistä puutiaislääkettä. Orionilta sanottiin, että tämä on täysin normaali reaktio. Hain tuttua punkkiläälettä, mutta suosittelivat uutta parempaa tuotetta. Apteekissa eivät suostuneet vaihtamaan lääkettä vaan sanoivat, että meillä ei ole palautusoikeutta. Täältä kuuluu vielä. Dogilla todella tuskalliset oltavat.”, Wiskari kirjoittaa Facebook-sivullaan.
Wiskarin päivityksessä keskustelu punkkiaineista kävikin kuumana kuvan julkaisun jälkeen.
Kuono.fi sai lääketehdas Orionin markkinointipäällikkö Karoliina Laineen kommentit maanantaina.
”Ennen kuin lääkkeelle myönnetään myyntilupa, lääkkeen teho, turvallisuus ja laatu on osoitettu tarkkojen viranomaismääräysten mukaan ja lääkeyritykset sekä viranomaiset seuraavat näitä jatkuvasti lääkkeen ollessa markkinoilla. Lääkkeiden asianmukaisen käytön hyödyt ovat mahdollisia haittoja suuremmat, mutta kaikkien lääkkeiden käyttöön liittyy myös haittavaikutusten riski.Ennen lääkevalmisteen käyttöä pakkausseloste on luettava huolellisesti, jotta lääke voidaan annostella oikein ja tiedetään mahdolliset haittavaikutukset. Epäiltäessä haittavaikutusta, on syytä heti ottaa yhteyttä eläinlääkäriin tarvittavien lisäohjeiden saamiseksi.

Haittavaikutus luokitellaan hyvin harvinaiseksi, silloin kun alle 1/10 000 hoidetusta eläimestä saa lääkkeestä ei-toivottuja oireita. Bayvanticin käytön jälkeen voi koirilla hyvin harvinaisissa tapauksissa ilmetä iho-oireita, kuten kutinaa, raapimista, karvanlähtöä ja punoitusta. Nämä oireet ovat yleensä itsestään ohimeneviä. Kuitenkin tällaisessakin tapauksessa, mikäli koira pääsee hankaamaan ärsyyntynyttä ihokohtaa tai iho on kostea, voi aiheutua edelleen paikallinen ihotulehdus eli ns. hot spot. Mikäli näin tapahtuu, on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.”

EDIT 9.6.2014, lisätty Orionin kommentit

 

Bayvanticin vaikuttavat aineet leviävät ihon ja turkin rasvakerrokseen. Pesu vähentää ihon rasvaa, joten pesua ei suositella juuri ennen Bayvanticin antoa. Kuivaihoisilla koirilla ihon rasvakerros uusiutuu pesun jälkeen hitaammin kuin normaali-ihoisilla koirilla. Mikäli koiralla epäillään Bayvanticin aiheuttamaa haittavaikutusta, ensiapuna koira pestään rasvaa liuottavalla pesuaineella, jotta iholle levinneet aineet saadaan poistettua.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top