Finnairia perjantaina uhkaava lakko hankaloittaa toteutuessaan merkittävästi myös Jyväskylän kansainvälisen koiranäyttelyn järjestelyjä. Näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Jarmo Hilpisen mukaan lakouhan vaikutukset näkyvät jo.

– Tällä tulee olemaan erittäin paljon vaikutusta. Nyt jo on tuomareita, joiden lentoja Finnair on perunut ja teemme työtä varmasti vuorokauden ympäri, jotta saamme kaikki tuomarit ensinnäkin Helsinkiin ja sieltä sitten jollakin mahdollisella tavalla Jyväskylään. Tässä vaiheessa olen tilannut kuljetukset tuomareille busseilla Jyväskylään, Hilpinen sanoo.

Lakonuhka ei ole vielä aiheuttanut akuutteja tuomarimuutoksia.

– Tuomarimuutoksia ei voida tässä vaiheessa vielä tietää. Ryhdyn tekemään mahdollisia muutoksia jos ja kun tuomareita ei tulla saamaan maahan millään keinolla. Näyttelyn jälkeen tulee olemaan myös ongelmallista saada tuomarit kotimaihinsa, Hilpinen toteaa.

Osa tuomareista on jo saapunut Suomeen, kuten kaukaisimmat tuomarivieraat Marjorie Martorella Yhdysvalloista ja Fabian Daza Kolumbiasta. Molemmat lentävät Jyväskylään tänään torstaina aamulla.

Näyttelyn kauneimman koiran valitseva Carla Molinari Portugalista saapuu Jyväskylään perjantaiaamuna. Hänen tuloonsa lakolla ei ole vaikutusta.

Kuono.fi seuraa Jyväskylän näyttelyn tilannetta

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna 2019 on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.